Gravidmassage

Gravidmassage

 

 

Klassisk massage i väntans tider

Även den som är gravid mår gott av massage. Till skillnad från "vanlig" massage så används en specialbänk till den gravida, med plats för både mage och byst. Om det mot förmodan skulle kännas obehagligt att ligga på magen kan man istället sitta i en så kallad energimassagestol och få sittande massage (sittande massage kan även ges utanpå kläderna om man inte vill ta av sig tröjan.).

 

 

Hur går massagebehandlingen till?

Första gången du kommer får du fylla i en enkel hälsodeklaration med frågor om bland annat: har du nyligen varit förkyld, har du inflammation/infektion och feber, har du någon sjukdom och/eller medicinering vi behöver känna till, samt om du har specifika problem/värk så får du markera vart på en bild av en människa.

Vid massage av hela kroppen klär du av dig allt utom underkläderna, vid massage av rygg/nacke kan du behålla kläderna på underkroppen också om du vill. Du får sedan lägga dig på massagebänken och blir ombäddad.

Under behandlingen kommer du att tillfrågas så att allt känns okej. En del vill prata under tiden de får massage, andra vill vara tysta och slappna av, båda delarna går lika bra, det väljer du själv.

OBS! Om du är rökare, vänligen tänk på allergiker och rök inte precis innan du kommer in till oss!

Tack snälla! :-)

När ska jag undvika massage?

Om du är förkyld eller har annan inflammation/infektion och/eller feber.

Om du nyligen skadat dig i t.ex. en bilolycka, fall eller liknande - kontakta läkare först!

Om du har någon allvarligare sjukdom som t.ex. cancer bör du få okej från din läkare innan massagebehandling. Om du har oläkta sår på kroppen, i synnerhet på den del du söker behandling för, är det bättre att vänta tills de läkt.

Graviditet

Om du är gravid i första trimestern (till runt v.12-14), råder vi att undvika massage, eftersom detta är en känslig tid. Massage kan inte orsaka missfall, men av försiktighetsprincip undviker många massörer att behandla "nygravida", mest för att inte ett ev. missfall felaktigt ska kunna "skyllas" på massagen. (Missfall sker vanligen på grund av "fel" på fostret och beror sällan på yttre påverkan, förutom ev. våld/trauman.)