Ayurveda

Ayurveda-massagebehandlingar

 

Du kan även boka ayurveda-behandlingar /ayurvedisk massage hos oss. Dessa behandlingar utförs av Katarina Söderlind, Dipl. Ayurvedisk Massageterapeut. Du kan läsa mer om henne och om Ayurveda på hennes sida: www.youlifeart.n.nu

 

 

 

 

 

 

Abhyanga

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Behandlingstid: 60 min. 600:- >>Boka nu!

 

 

Garshan

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren. Rekommenderas ej till väldigt smala eller underviktiga personer. Behandlingstid: 60 min. 600:- >>Boka nu!

 

 

Shiroabyanga

Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar. Behandlingstid: 25 min. 300:- >>Boka nu!

 

 

Vishesh

Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. Behandlingstid 60 min. 600:- >>Boka nu!

 

 

Marma

Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.

Behandlingstid: 60 min. 600:- >>Boka nu!

 

 

Kali chikitsa/Ayurvedisk ryggbehandling

Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingstid: 60 min. >>Boka nu!